Kurs

 

 

HJEM            KURS            OM OSS            KONTAKT            NETTBUTIKK

Jeg har holdt kurs i over 30 år.  Har hatt noen rolige år, men de siste 5 årene har det blitt mer og mer og jeg koser meg virkelig med å reise rundt i landet og lære bort de forskjellige teknikkene.


Er det noe du kunne ønske deg, men som ikke finnes her på siden, så send en forespørsel.  Det er ikke utenkelig at jeg har ferdige kurs liggende som ikke er lagt ut her på siden.


Jeg utarbeider stadig nye kurs ut i fra hva som er nytt og in i tiden.  Spesiallinjaler og frie teknikker finner du også her samt frihåndsquilting på vanlig symaskin.

Sommerfugl


Papirsøm er i vinden som aldri før.  Lær denne flotte teknikken og sy vakre sommerfugler.  Jeg underviser i en teknikk som tar bort mye frustrasjon som mange har når de syr papirsøm.  Nå kan du vite med 100% sikkerhet at stoffbiten passer før du syr sømmen.  Dette gjør at også de som har sydd papirsøm tidligere har masse å lære på dette kurset.

Vi starter med en liten sommerfugl for å sette oss inn i teknikken og fortsetter med den flotte, store sommerfuglen med mønster fra Lillyella.

Kurset passer fint som helgekurs, men kan også gjennomføres på en dag, men da blir ikke den store sommerfuglen ferdig.


Bølgen


Bølgen er et kurs hvor man skjærer sine former på frihånd.  Det er lange kurver noe som gjøre at det er enkelt å sy sammen til tross for at det er buede former.  Dette er moro !!!!  På et kurs blir ALLE arbeidene garantert forskjellige og man gjør bestemmelser og utseende underveis.  Her kan man leke med farger og fasonger.


Bladranke


Bladranke er et hyggelig kurs som passer for alle nivåer.  Teknikken er den samme som på Buede Stjerner, men mønsteret er mitt eget.  Igjen syr man rette sømmer, før man helt til slutt "tryller" og buene kommer frem.  Man velger selv størrelsen og mengden av blader man ønsker å ha i arbeidet sitt.

Restebaluba


Dette er det nyeste kurset mitt.  Her er den store sjanse for å bruke opp melder av rester.  Vi deler restene våre i striper og syr sammen etter et spesielt system for å få et variert mønster.

Bredden på stripene  er i utgangspunktet 3 ich, men hva med å bruke en Jelly Roll?  Alle bredder går greit, du kan til og med variere bredden innad i teppet.

Quick Curve Ruler


Dette er vel den linjalen som har slått best an innen quiltemiljøet rundt om i hele verden de siste årene.  Man skjærer og syr buer, men det gjør man UTEN knappenåler.  Det går helt fint uansett.  Det finnes et utall mønster å få kjøpt som er laget for bruk av denne linjalen, men dette kurset er mitt eget mønster, som kan varieres nesten i det uendelige.


Har du ikke brukt denne linjalen tidligere, så ikke nøl.  Du kommer til å elske den og vil 100% sikker bruke den i lang, lang tid fremove

Poinsettia


Dette kurset er også lagt opp for at man skal kunne lære seg å bruke Quick Curve Ruleren. 


Dette er et gratismønster fra Sew Kind of Wonderful, de som har "oppfunnet" linjalen.  Jeg har fått tillatelse til å holde kurs på deres linjaler, og til å kunne bruke gratismønstrene uten noen form for begrensninger fra deres side.


Dette mønsteret gir et flott resultat og er forholdsvis enkelt å komme seg gjennom.


Mini Mod Tiles


Igjen bruker vi Quick Curve Ruler, men denne gangen bruker vi den lille.  Den fungerer på akkurat samme måte, men hver blokk blir mindre.


Dette er et fantastisk flott teppe, men man kan også sy en løper hvis man ønsker et mindre arbeid.


Jeg har i tillegg laget en instruksjon som gjør at man kan sy løperen med den store linjalen.


Velger du dette kurset, kan du virleig skryte når du viser frem hva du har laget.

Applikasjon med håndsømlook


Vi gjør klar applikasjonene på maskin før vi selv velger om vi vil sy dem fast til bakgrunnen med maskin eller for hånd.  Uansett teknikk ser applikasjonen håndsydd ut og den "løfter" seg bra bakgrunnen.  Teknikken kalles også Lori Holt metoden.